keskiviikko 18. marraskuuta 2015

Google Keep, digitaalinen muistikirja

Kuinka käytät Google Keeppiä?

Olen ollut aina vähän huono muistivihkon käyttäjä, ainakin sellaisen joka kulkee aina mukana. Joskus olen yrittänyt käyttää myös kalenteria ja kirjoittaa sinne niitä asioita muistiin. Mutta kun se kalenteri tai muistikirja on aina väärässä paikassa tai en vaan muista katsoa sitä. Paljon on hyötyä!

Kun opiskelutoverini Harri esitteli minut Google Keepille olin aluksi että mitähän iloa tästä nyt on, että saa tehtyä puhelimelle ostoslistan ja jaettua sen rouvan kanssa kun lähtee hehtaarimarkettiin perjantaiostoksille.

Pikkuhiljaa oivalsin kuitenkin kuinka kätevä tuollainen aina mukana oleva "muistivihko" onkaan. Kun joku asia saattaa pulpahtaa mieleen vaikka juuri siellä perjantain markettiruuhkassa, ala siinä sitten kynää ja vihkoa etsimään kun voit saman asian näpytellä, tai sanella, sillä tekstin voi "kirjoittaa" myös puheohjauksella, Keeppiin. Ja kun Keep on asennettu myös tietokoneelle tai tabletille asiasi löytyvät myös sieltä.

Keeppiin voit lisätä kuvia ja linkkejä ja tietysti tunnisteilla saat ryhmiteltyä asiasi. Muistuksen voit laittaa tiettyyn aikaan tai myös tietyssä paikassa. Ja näköjään siinä voit myös piirtää, tuo on tainnut tulla ihan hiljattain tai sitten en ole vaan sitä huomannut.

Listan tai muistiinpanon voit jakaa yhden tai useamman henkilön kanssa, jolloin yhdessä muokkaaminen ja päivittäminen onnistuu.

Itselläni on Keepissä mm. joitain netistä löydettyjä leivontareseptejä, mukana alkuperäinen linkki + teksti copipastena. Näin ovat aina käsillä ja voi myös muokata reseptiä tarpeen mukaan. Myös jos näen kiinnostavan kirjan jossain saatan ottaa siitä kuvan ja lisätä Keeppin.

Voisin kuvitella että Keep olisi hyvinkin näppärä työkalu opiskelussa, esimerkiksi jonkun ekskursion tai vaikka työharjoittelun dokumentoinnissa, tehdyn muistiinpanon sisällön voi suoraan viedä Google dokumenttiin (Docs) ja jatkaa muokkausta siellä. Ja tietysti kun muistiinpanon jakaa opettajan kanssa voi opettaja seurata miten opiskelijalla menee.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti